OUR JOURNEY

HOW WE GOT THE BALL ROLLING

11 JULI - 1986

 

De vakanties op de boerderij van Wim's grootouders, is de plaats waar het allemaal begon. Omringd door de koeien, de kippen en heel wat natuur, vormde het de perfecte plaats om bij te leren over eten, maar vooral over de ingrediënten.

04 FEBRUARI - 2012

 

Het Eureka-moment. Hoe hij bij het idee kwam, is nog steeds een groot raadsel. Maar het was er. De eerste gevulde gehaktbal lag in de hand. Verse gerold en met een vloeibare vulling die eruit stroomt van zodra je hem opensnijdt.

30 APRIL - 2012

 

Dit is het dan: D-day. De officiële opening van de eerste Balls & Glory in de Sint-Jakobsnieuwstraat in Gent. Een dag met heel wat stress, maar ook heel wat voldoening. Mensen uit heel het land kwamen spontaan naar Gent om de ballen van Wim te keuren.

12 JUNI - 2012

 

Een telefoontje van Eric van Coeur d'Artichaut, was voldoende. Balls & Glory was genomineerd voor de gouden palm voor het meest innovatieve restaurantconcept. Vol verbazing haalde Wim met zijn concept de award binnen. Een teken dat hij goed bezig was.

25 SEPTEMBER - 2014

 

De start van een Amerikaans avontuur. Samen met twee vrienden, trok Wim enkele dagen naar Atlanta. Daar draaiden ze verse gehaktballen voor de hongerige bezoekers van Tomorrowworld, de Amerikaanse Tomorrowland.

04 DECEMBER - 2014

 

Een paar maanden later was het zover. Tijd om de Belgische grenzen verder te verkennen. Deze keer in Antwerpen. Reeds enkele pop-ups in 't stad die met succes onthaald werden, verlaagden het risico-gehalte. Maar toch bleef het spannend!

01 OKTOBER - 2015

 

Nu was Leuven aan de beurt. Het concept van Balls & Glory viel al van in het begin in de smaak bij jongeren. Leuven leek daarom een logische stap. Zo krijgen de studenten ook eens wat anders dan friet, pizza of pita.

25 AUGUSTUS - 2016

 

Hoe kunnen we België van onze ballen laten proeven, als de hoofdstad er nog geen heeft. Next stop: Brussels! Wim woonde er ondertussen al drie jaar, maar toch voelde hij zich er pas echt thuis van zodra hij zijn fiets voor de eerste keer tegen de gevel van het restaurant kon zetten.

05 APRIL - 2017


De moment was aangebroken. Balls & Glory had een vaste samenwerking met een boerderij. Vanaf nu konden we echte spreken van "onze varkens". Mieke brengt op haar boerderij de varkens groot in de open lucht. Deze varkens krijgen ook enkel het beste eten. Zo garanderen we de kwaliteit van ons product!